سفر سردار باقری به باکو، نماد اعتماد متقابل

ساخت وبلاگ

 

تهران- ایرنا- سرلشکر محمد حسین باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در ادامه سفر‌های منطقه‌ای به کشور‌های روسیه، ترکیه، سوریه و پاکستان، در نخستین سفر خود به جمهوری آذربایجان در راس یک هیات نظامی عالیرتبه 26 دی ماه وارد باکو شد.در این سفر که به دعوت 'ذاکر حسن‌اف' وزیر دفاع جمهوری آذربایجان انجام شد، سردار باقری با رئیس جمهوری ، نخست وزیر و رئیس مجلس این کشور دیدار و تبادل نظر کرد.

در این رابطه نکات زیر حائز توجه است.
- مباحث مطروحه دراین سفر از جمله توسعه همکاری‌های دوجانبه و مناسبات دفاعی، همکاری‌های مشترک مرزی،مبارزه با تروریسم و تامین ثبات و امنیت در منطقه، نشان از میزان اعتماد بالا و اراده استوار مقامات دو کشوربرای تقویت ارتباطات فیمابین داشت.در پایان سفر نیز تفاهم نامه همکاری های نظامی و دفاعی بین دو کشور به امضا رسید که میزان بالای تفاهم فیمابین را تاکید کرد.
- مشخصه این سفر بهره گیری از دیپلماسی دفاعی برای تقویت روابط با همسایگان بود که می تواند بخشی از دیپلماسی کلان کشور بوده و موجب پیشبرد منافع ملی جمهوری اسلامی ایران گردد. دیپلماسی دفاعی به معنای تعامل مثبت میان مقامات نظامی ایران با همتایان خود در دیگر کشورهاست که اهدافی از قبیل توسعه همکاری های نظامی و دفاعی و مقابله با تهدیدات مشترک و همچنین افزایش حجم مبادلات نظامی را دنبال می کند. دیدار متقابل مقامات دفاعی و نظامی کشور با جمهوری آذربایجان را نیز می توان در همین رابطه و اقدامی برای تحکیم روابط دو جانبه و تثبیت ثبات و امنیت در منطقه دانست.
- در این سفر احترام به تمامیت ارضی کشورهای منطقه از جمله جمهوری آذربایجان مورد تاکید طرف ایرانی قرار گرفت و موضع اصولی ایران برای حل مناقشه قره باغ چندین بار اعلام گردید. بعد از فروپاشی شوروی و استقلال کشورهای مشترک المنافع، جمهوری اسلامی ایران همواره از تمامیت ارضی کشورهای منطقه حمایت و مخالفت سریع خود را با تغییر مرزهای رسمی جغرافیایی اعلام کرده است. موضع ایران در قبال مناقشه قره باغ نیز برگرفته از این دیدگاه اصولی است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است ادامه مناقشه قره باغ تهدید کننده امنیت و ثبات در منطقه بوده و می بایست از طریق مذاکره حل و فصل شود. با توجه به مواضع اخیر نیکول پاشینیان نخست وزیر جدید ارمنستان و احتمال خروج تدریجی نیروهای این کشوراز هفت شهراشغال شده جمهوری آذربایجان، می توان منتظر تحولات جدیدی برای حل این مناقشه بود.
- سرلشکر باقری در باکو بر توافق حقوقی درباره دریای خزر که در نشست سران 5 کشور دریای خزر، مرداد ماه در شهر آکتائو در قزاقستان امضا شد، صحه گذارد و گفت بر این اساس نیروهای دریایی ایران و آذربایجان رفت و آمد و تمرین های مشترک بیشتری برگزار خواهند کرد.
به موجب مفاد کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر، هرگونه ساخت پایگاه های نظامی بیگانه یا حضور کشتی های جنگی خارجی در دریای خزر ممنوع بوده و در سفر سردار باقری، تهران و باکو نیز مجددا بر این موضوع تاکید کردند. این موضع از آن جهت مهم است که آمریکا در صدد بود نظر برخی از کشورهای حاشیه دریای خزر برای انتقال کالاهای غیرنظامی به افغانستان از طریق دریای خزر را جلب نماید. کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر حضور نیروهای نظامی کشورهای فرامنطقه‌ای و از جمله ناوها و کشتی‌های جنگی آمریکا را ممنوع اعلام کرده و خوشبختانه کشورهای حاشیه این دریا در این زمینه اتفاق نظر دارند.
نکته آخر اینکه در سفر سردار باقری به باکو سیاست اصولی ایران مبنی بر حُسن همجواری و برقراری روابط و تعاملات خوب سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همسایگان بخصوص برادران آذری گردید و مذاکرات سودمند و توافقات حاصله حاکی از توفیق دیپلماسی دفاعی ایران در قفقاز و تحکیم مناسبات دوجانبه و چندجانبه با جمهوری آذربایجان است.

باکو - ایروان، ضرورت خویشتن داری...
ما را در سایت باکو - ایروان، ضرورت خویشتن داری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mosenpak بازدید : 165 تاريخ : سه شنبه 16 بهمن 1397 ساعت: 14:23