«بریکس» دلار را به چالش می‌کشد

ساخت وبلاگ

یک دیپلمات کشورمان معتقد است در دورانی که امریکا به دنبال سلطه دلار بر جهان است و به راحتی مخالفان خود را تحریم می‌کند و علیه حقوق بشر اقداماتی را انجام می‌دهد، بریکس دلار را به چالش خواهد کشید. اراده بریکس برای حذف دلار فرصت خوبی است که می‌تواند همکاری‌های اقتصادی خوبی را میان اعضا برجای بگذارد.

محسن پاک‌آیین، دیپلمات کشورمان در گفتگو با «جوان» با اشاره به عضویت ایران در مجموعه اقتصادی بریکس گفت: عضویت ایران در نهاد بین‌المللی بریکس تحولی مهم در عرصه سیاست خارجی و همچنین دستاورد خوبی برای دولت سیزدهم و نظام اسلامی محسوب می‌شود.
وی هدف اصلی پیمان اقتصادی بریکس را ایجاد پیوند میان اقتصاد‌های بزرگ جهان دانست و ادامه داد: بریکس ساختار جدیدی را مبتنی بر تقویت چندجانبه‌گرایی و مقابله با یک‌جانبه‌گرایی امریکا و متحدان آن ایجاد خواهد کرد، بنابراین بریکس به دنبال ایجاد نظم نوین جهانی است که این نظم مبتنی بر چندجانبه‌گرایی است.
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان با اشاره به سران گروه بریکس شامل برزیل، آفریقای‌جنوبی، هند، روسیه و چین عنوان کرد: بریکس می‌تواند در مسیر تحقق اهداف خود موفق باشد. کشور‌های عضو بریکس از هر قاره‌ای حضور دارند و به نوعی می‌توان آن را سازمانی فراقاره‌ای تلقی کرد.
وی با بیان اینکه بریکس می‌تواند در همه قاره‌ها به دنبال تحقق اهداف اقتصادی خود باشد، افزود: کشور‌های عضو بریکس هر کدام قدرت مهمی به شمار می‌آیند. روسیه و چین هر دو از اعضای دائمی شورای امنیت هستند که از حق وتو نیز برخوردارند، لذا می‌توانند نقش مهمی را در جلوگیری از جنگ‌های ناخواسته و استقرار صلح عادلانه در جهان داشته باشند.
پاک‌آیین عنوان کرد: پرجمعیت‌ترین کشور‌های جهان یعنی چین و هند نیز عضو این سازمان هستند که بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند، در عین حال وسیع‌ترین کشور اروپایی یعنی روسیه هم عضو این سازمان است.
وی با بیان اینکه برزیل هم که یکی دیگر از اعضای اصلی بریکس است و مهم‌ترین قدرت صنعتی امریکای‌لاتین محسوب می‌شود، افزود: در کنار این کشور‌ها ایران هم به عنوان کشوری ثبات‌ساز در غرب آسیا و تأمین‌کننده امنیت منطقه بدون دخالت کشور‌های بیگانه نقش ویژه‌ای دارد و همچنین قدرتی است که همواره در مقابل آسیب‌های صلح جهانی مثل تروریسم، قاچاق انسان و مواد مخدر ایستادگی کرده است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای منابع غنی نفت و گاز، صنایع، قدرت بازدارنده نظامی و از همه مهم‌تر دارای خطوط مواصلاتی است که می‌تواند برای کشور‌های بریکس یک کشور ایده‌آل باشد.
وی افزود: امروز ایران، هم دارای کریدور شمال به جنوب و هم کریدور شرق به غرب است، لذا می‌تواند با توجه به تحریم‌هایی که علیه کشورمان و روسیه وجود دارد، این خطوط را تقویت کند. سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: بریکس دارای یک ماهیت کاملاً اقتصادی است در حالی که شانگ‌های ماهیتی امنیتی دارد، بنابراین بریکس به دنبال ایجاد ساختار‌هایی در جهت تقویت مبادلات تجاری با ارز‌های ملی است که این موضوعی حائز اهمیت است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی عنوان کرد: در حوزه تجارت، حمل و نقل و انرژی همکاری‌های خوبی میان ایران و اعضای بریکس می‌تواند اتفاق بیفتد، وجود خطوط مواصلاتی امن با قیمت اقتصادی خوب حائز اهمیت است. پاک‌آیین در پایان خاطرنشان کرد: ایران در قلب بریکس قرار دارد، لذا می‌تواند از این فرصت در جهت درآمد‌زایی و رشد اقتصادی استفاده کند. حضور ایران در بریکس می‌تواند به این موضوع کمک کند که اقتصاد کشور وابسته به برجام نباشد، مخصوصاً در مقطعی که امریکا اراده‌ای برای بازگشت به مذاکره و رفع تحریم‌ها ندارد. سیاست دولت در تقویت روابط با کشور‌های همسایه دستاورد بسیار خوبی برای سیاست خارجی ایران محسوب می‌شود.

منبع: روزنامه جوان

باکو - ایروان، ضرورت خویشتن داری...
ما را در سایت باکو - ایروان، ضرورت خویشتن داری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mosenpak بازدید : 57 تاريخ : يکشنبه 5 شهريور 1402 ساعت: 2:07